Spöken, finns dom?


Jag har såklart inga vetenskapliga bevis för att de finns, men jag har egna erfarenheter, som skeptiker skulle kalla vaneföreställningar, psykisk ohälsa med mera med mera. Jag har haft otaliga diskutioner i olika forum, där jag slagits för att det finns något efter döden. Något som jag inte kan vara 100% säker på, eller ens bevisa, men det är något som jag ändå upplevt så nära att jag inte kan förneka det. Sen om det är vaneföreställningar eller psykisk ohälsa bryr jag mig inte så mycket om, det ger mig kraft och hopp i vardagen att vi den dagen vi dör lever vidare. För mig som fått ett barn som inte överlevt så betyder denna tro så oändligt mycket.

De flesta av oss bär nog på en skrämmande upplevelse eller något som är oförklarligt. Jag har en del sådant.. Ett exempel är att min fönsterlampa lyste nästan varje natt under min uppväxt, den var släckt när jag somnade och släckt när jag vaknade, men däremellan var den tänd. Detta uppdagades då en morbror till mig frågade min mamma varför jag alltid hade lampan tänd om nätterna (han jobbade natt och åkte förbi huset vi bodde i). Jag tände den inte själv och ingen annan i min familj heller. Eller så kan jag berätta om en klocka med pendel som under många år hängde på våran vägg, batteriet hade slutat fungera för länge sen och klockan stod still. En släkting som stod nära familjen gick bort och klockan som inte fungerade började pendla efter någon månad, först långsamt för att sedan öka i takt.  Klockan har sedan  länge varit nedplockad då pappa av en olyckshändelse råkade göra sönder den. Närvaron av den avlidne släktingen kan idag komma med hennes doft eller en speciell doft som hon hade i sin städskrub. Märkligt, eller med en naturlig förklaring?

Har ni något ofärklarligt/skrämmande/roligt att berätta om ämnet? Själv är jag väldigt intresserad av det som ni säkert märker, men har ni en annan åsikt får ni gärna skriva det också.

Jaha Anders nu hoppas vi på en vit jul..

Ja för det sägs ju att slaskar Anders braskar julen, och det slaskar ju faktiskt idag. Statistiken däremot ser väl tyvärr inte så lovande ut för en vit jul, kan inte minnas senast det var snö på julafton.. Det behöver ju iof inte betyda att det var allt för länge sen, eftersom jag knappt inte minns vad som hände förra veckan, minnet är kort.
Vad tror ni, blir det snö på julafton?

Snart jul!


Jag tillhör skaran som älskar julen, barnsligt förtjust kan man väl säga. Jag fullkomligt älskar denna fina högtid som vi har framför oss. Och så älskar jag ju Tomten förståss!
Så jag blev självklart väldigt glad när jag hittade honom på Facebook :-D

Jag hoppas, hoppas, hoppas att vi får en vit jul i år, det betyder så himla mycket. Kan du ordna det Tomten?