Bloggtorka..


Jag har verkligen bloggtorka just nu, jag borde egentligen kunna ha massor att skriva om iom graviditeten men det är som om luften gått ur mig de senaste veckorna. Det känns som att jag låst in mig i en bubbla, en bubbla som skyddar mig från det som skulle kunna hända.. Men sanningen är ju att bubblan brister fort om något trubbigt skulle komma emot..

Har nu gått 29 fulla veckor, känns helt ofattbart. Snart är bebis här. Ska på ultraljud på tisdag, känns nervöst som 17. Jag har hållt mig så långt borta jag kunnat från extrakontroller och dyligt, men nu har jag typ inget val längre.. Och det är väl bra på sätt och vis, jag vill ju jätte gärna se bebis så klart också, men rädslan för att inte se något hjärta slå är så stark..

Jag har inte svarat på några kommentarer alls på säkert 2 veckor, ber om ursäkt för det. Ska försöka ta mig i kragen i morgon när mannen ändå jobbar och svara er.

 Bild från v 29 :)

Maktlöshet

Jag känner en viss maktlöshet när det gäller bebisen i magen. Jag har ingen kontroll på vad som händer där inne, och jag vet att vistelsen i magen kan leda till döden. Jag är inte lyckligt ovetandes, jag är medveten om att det kan gå snett när som hellst, en oro jag lever med dagligen.

Det sägs att barn aldrig är så trygga som de är i mammas mage, men jag känner inte så. Jag bara längtar tills bebis är född för först då känns det som att jag kan skydda honom/henne på riktigt. Just nu vill jag bara ha denna graviditet avslutad för att sedan aldrig någonsin bli gravid igen. För ärligt så vet jag inte om jag orkar eller vågar.

Psykiskt skulle jag inte klara av att mista ett barn till.

Igår var vi på MVC igen och stressen innan vi väl kommer dit och hör hjärtljuden är enormt påfrestande. Då tycker jag inte att jag känner att bebis rör sig och tankarna om död och begravning dyker upp igen. Jag vet att jag måste försöka släppa det för min egna skull. Men skräcken sitter i mig för jag vet sådana som råkat ut för detta hemska 2 gånger.

Veckorna tickar nedåt, drygt 10 veckor kvar, känns ju väldigt kort. Längtan är enorm.

Idag har vi skrivit på papper för huset, så nu är det officiellt vårt ♥ Inflyttning bör bli 1 augusti, så lill*n i magen får gärna titta ut lite tidigare.

I morgon åker jag och min man bort på en kortis weekend, är behövligt, ska bli så himla skönt dessutom :-) Få tankarna på annat och nu har vi verkligen saker att fira! *bebis sparkar*

Några har frågat om bilder på huset, hade gärna lagt ut men med respekt för de nuvarande ägarna så väljer jag att vänta tills vi själva bor där. Så ni får vänta ch vara nyfikna ett tag till :-)

Nervös inför kommande förlossning


Det börjar dra ihop sig, det är som längst 12 veckor kvar och det känns otroligt kort.. Jag kan inte riktigt fatta det. Jag är verkligen nervös inför kommande förlossning, vet egentligen inte vad jag gett mig in på. Att föda barn är ingen lätt match, och det skrämmer mig att inte nu på förhand veta hur det kommer att kännas eller gå denna gång. Dessutom har jag en känsla som gör att jag knappt vågar gå utanför dörren, det bara känns som att det kan sätta igång bara sådär. Jag riktigt känner hur vattnet går.. Jag är rädd att jag inte kommer bli riktigt redo..

I helgen har jag haft täta sammandragningar, började i fredags. Idag är det som skönt är bättre, känns så läskigt, framför allt när de kommer tätt. Men samtidigt vet jag ju att det är normalt och så länge de inte ändrar karaktär eller börjar göra ont så är det ingen fara. Tror att de kom i samband med att alla spänningar iom huset släppte, har gått och varit spänd i flera dagar innan vi fick beskedet om att huset var vårt.

Idag sparkar bebis ganska mycket, h*n har nog tom ändrat läge under helgen, känner sparkarna uppåt mot revbenen nu. Förut kände jag dem på sidan av magen. Skulle vara skönt om bebis ville fixera sig redan så man vet att det är klart iaf. Vill inte föda bebis med rumpan först.. Jag vill ha en normal förlossning denna gång.

På torsdag ska vi till mvc igen. Och om några veckor ska vi på TUL (tillväxtultraljud) :-)

Ikväll ska vi kolla på huset igen, ska bli roligt nu när det är "vårt", vi ska komma överrens med nuvarande ägaren om tillträdelsedatum osv. Sen ska det även inspekteras lite.

Huh nu ska jag fixa mig lite, ska försöka ta mig ut med Bosse. Blir inget långt, går på alvedon pga förkyldning samt feber.. Känner mig mosig i hela kroppen.

sO LoNg (KOM ÅT CAPS)