Besök på vårdcentralen..

Det fick bli ännu ett besök på vårdcentralen för mig idag då min trötthet vägrar släppa. Är svårt att förklara för er som inte känt av denna enorma trötthet men jag ska försöka. Cirka en timme efter att jag klivit upp på morgonen kommer tröttheten som en smäck. Den sätter sig som en hjälm över huvudet och det surrar och snurrar, jag får svårt att fokusera och blir lättirriterad. Jag orkar inte sysselsätta Wilmer utan sitter mest i soffan helt utslagen. Tvingar mig emellanåt att byta hans blöja och att laga mat. Trött trött trött.. Vill bara sova. Minsta lilla känns som en kraftansträngning som heter duga..

Hade liknande för 5-6 år sedan också och fick då astmamedicin, något som jag på senare år inte använt mig av. Men då, när jag använde det mådde jag som jag borde. Jag orkade göra saker, ta hand om mitt hem och ett jobb. Sådant som jag inte orkar nu. Så därför ringde jag och bokade tid nu på morgonen. Jag fick komma några timmar senare. Hon lyssnade på hjärta och lungor och det lät bra. Men jag fick ändå luftrörsvidgande medicin utskrivet.. Jag tog direkt och inom en timme kände jag skillnad. Jag kunde dra djupa andetag utan att det sa stopp halvvägs och den där hjälmen försvann. Jag kunde tänka klart och ta itu med en trött och grinig Wilmer utan att jag blev irriterad..

Jag har hela tiden tänkt att min trötthet beror på allt som vi gått igenom, och på sätt och vis har den det, men jag kan inte tillåta att min livskvalité blir sämre. Okej att jag har dåliga dagar, det har alla, men alla dagar kan inte vara dåliga. Jag sover bra på nätterna sedan ett par månader tillbaka så att tröttheten skulle komma därifrån är uteslutet. Jag tror helt enkelt att jag har nedsatt syresättning. På torsdag ska jag tillbaka och testa lungkapaciteten. Den har varit nedsatt förut, får se vad det visar nu. Egentligen spelar det ingen roll, huvdsaken är att jag hittar en anledning till min trötthet och att jag kan bli hjälpt. För denna trötthet tar på oss alla...

Nu ska jag gå upp och se så att Daniel inte ahar somnat med Wilmer.. Igen..

Kommentarer:

1 Ellen - LCHF och mycket annat:

Vad skönt att det verkar ha funkat, kan tänka mig att det är jobbigt att ga och vara helt slut hela tiden...usch!Svar: Ja samma här...armbandet är superfint, men tyvärr har jag heller inte rad!

Mm julskinka är smaskens, hoppas bara att det blir ungefär som den svenska, svart när man ska försöka förklara här vad det är man vill ha...de äter ju inte skinka till jul här.

Det är bloggtävlingar och olika tävlingar pa Facebook fran olika företag. Älskar tävlingar ;-) Har vunnit fem st hittills - i december. Hehe :)Kram!

2 Miamoja:

Jag känner igen den där tröttheten... tror att det är en kombination av vintertrötthet och köldastma hos mig. För mig funkar det med ventoline och promenader runt lunch, då får jag syre o avslappning. Läste precis om dig och dina barn i amelia och kände att jag var tvungen att gå in på bloggen o kolla...mycket att läsa här. Tittar säkert in fler ggr för jag kommer inte orka läsa allt idag. Styrkekram! Hoppas att du får en fin jul!

3 Jessica mamma till Alva:

Hej Emma,

Vad skönt att höra att du fick medicin som hjälpte så snabbt. Jag tycker din teori låter riktig samtidigt som det går åt en himla massa energi att gå igenom en sorg vilket jag börjar förstå nu när jag vissa dagar utan att göra någonting ändå är helt slut i kroppen men jag antar att det ska vara så.Hoppas iallafall att du mår bättre och får mer ork och energi!Kram

Jessica

Kommentera här: