Våra olika vägar i livet förändrar oss som människor

På många olika sätt. Det är det som jag tycker är så fantastiskt, en människa som går igenom något riktigt tufft men som ändå på något vis lyckas hitta glädjen. En sjukdom eller en svår förlust kan många gånger bli ett uppvaknande, och många gånger kan faktiskt livet bli mycket bättre, just för att den där lilla väckarklockan gjorde att man började leva på riktigt. Känns så konstigt att säga det, eftersom mitt liv har gått som i en berg-och-dal bana ända sedan Melvin togs ifrån oss. Mitt i all röra har jag stött på starka människor som på något sätt lärt sig leva med sin sorg. Dessa har för mig blivit förebilder och jag har fått en tro på framtiden som har hjälpt mig bit för bit.

Det händer så mycket i en sorg, processen är livslång när det gäller ett barn. Kanske inte lika lång när man förlorar någon annan anhörig. Men ändå är faserna desamma. Det viktigaste tror jag är att man tillåter sig känna i varenda fas. All ilska, all ledsenhet, all frustration och kanske tom glädje ibland. Utan att få dåligt samvete. För någonstans där framme kommer det att bli bra. Kanske inte som innan, men bra, om man vill. Och livet kan faktiskt innehålla glädje, hopp och allt annat positivt vi som människor kan gå igenom under en livstid.

Och jag tror, att har man hittat glädjen trots sorg eller sjukdom så har man mycket mer vunnet än om man är bitter och inställd på att hitta fel. Livet är alldeles för kort för att inte levas fullt ut.

Självklart kommer man in i perioder då livet är skit, det gör jag också. Men jag vet också att efter den där dagen/dagarna/veckan/veckorna så mår jag hyffsat igen.

Längtar till jul..

Nu börjar min julgen göra sig till känna.. Vill sätta igång och börja pynta, men först behövs det ju städas.. Jag var förresten sådär Über pysslig i förra veckan, jag köpte billiga virkade dukar i en secondhandbutik, och doppade sedan dem i en smet; 1,5 dl florsocker blandat med 3 msk kallt vatten, när det är ihoprört är det bara att doppa duken och krama ur, sedan låta stelna på ett bakplåtspapper :) om man vill kan man hälla på glitter. När de torkat trär man igenom ett band (ex rött eftersom det är fint till jul) och sedan är det bara att hänga upp i fönstret :) det ser ut som snöflingor :) får lägga ut bildbevis på detta vid ett annat tillfälle då jag inte har hängt upp dem ännu..

Nu ska jag ängna mig åt familjen en stund.

Ha det gott

Hallo :)

Idag är det mamma och Wilmer-tid, underbart. Var längesedan det var bara han och jag. Daniel är i Borås på bakeoffkurs..

Jag är så sugen på att baka så det får nog bli något sedan om Wilmer vill :)

Kollade in arbetsförmedlingen i början på veckan, trots att jag kollar i 4 städer så är utbudet väldigt begränsat.. Kan ju hoppas på att någon av de intresseanmälningar jag lämnade in i höstas ger resultat nu när det börjar närma sig jul och så :)

Nepps nu ska jag stänga ner här (får svara på kommentarer senare eller i morgon)

Må gott